مصرف آجیل مانده موجب سرطان کبد می شود
فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی بابل گفت: مصرف آجیل مانده موجب سرطان کبد می شود.
به گزارش ایسنا مازندران، سیدحسن عابدی اظهار کرد: مصرف آجیل مانده موجب ایجاد بیماری سرطان کبد میشود.
وی تصریح کرد: کبد نقش مهمی در متابولیسم پروتئینها، چربیها و هورمونها دارد اما متاسفانه شیوع سرطان کبد در تمام ایران رو به افزایش است و مردان 79 درصد بیشتر از زنان مبتلا به این سرطان میشوند.
فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی ادامه داد: افراد بالای 50 تا 55 سال مستعد ابتلا به سرطان کبد هستند همچنین در 79 درصد موارد سرطان کبد در مردان دیده میشود و در جهان این سرطان به عنوان علت مرگ مردان شناخته شده است.
عابدی گفت: مبتلایان به چاقی بیش از اندازه یا تجمع بیش از میزان آهن و افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند و مصرف مواد غذایی آلوده به کپک موجب تولید مواد سرطان زا میشود و سرطان کبد را به وجود میآورد.
وی با اشاره به این که نگهداری آجیل در یک نقطه تاریک و مرطوب خطر سرطان کبد را افزایش میدهد، گفت: اگر از آجیل مدت زمان طولانی دریک نقطه تاریک و مرطوب نگهداری کنید موجب تولید قارچ میشود و این قارچ ایجاد سرطان کبد میکند.
فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی با بیان اینکه: آجیلها پرکالری هستند و هر گرم آنها 5 کالری انرژی غذایی تولید میکند، اظهار کرد: از نظر ارزش تغذیهای، یک نعلبکی آجیل دارای 600 کالری انرژی غذایی است.
عابدی افزود: یک نعلبکی آجیل میتواند به اندازه 2 بشقاب برنج در چاقکنندگی افراد نقش داشته باشد، به همین خاطر است که توصیه میکنند در طی نوروز، برنامه غذایی مانند سایر اوقات تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان وعده و در اندازه متعادل باشد.
وی گفت: وجود چربیهای متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و ایجاد چاقی موثر است، مصرف فراوان آجیل موجب جمع شدن انرژی و چربی بیش از اندازه مورد نیاز در بافتهای بدن میشود و افزایش وزن را در پی دارد.
فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی خاطرنشان کرد: اگر اهل آجیل و تنقلات هستید و هر جا که به دید و بازدید میروید، دست در ظرف آجیل میکنید، سعی شود برای جبران آن، حجم مواد غذایی را در هر وعده اصلی، به ویژه شام، کم کنید و به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزش داشته باشید.
عابدی گفت: به طور معمول در تهیه انواع آجیلها از مقادیر فراوانی نمک استفاده میشود، بنابراین مصرف بیرویه آجیل، به ویژه اگر میزان نمک آن بیش از اندازه متعارف باشد، ممکن است عوارضی را برای بیماران قلبیعروقی، افراد مبتلا به فشار خون و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: نگهداری آجیل و خشکبار در مکان های مرطوب، موجب کپک و قارچ زدگی آنها می شود که علاوه بر تغییر شکل ظاهری، بو و طعم نامطبوع موجب ترشح بعضی از سموم و عوارض مختلفی در مصرف کننده میشود.
فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان روحانی خاطرنشان کرد: مغز گردو نیز نسبت به آفات انباری و کپک ها بسیار حساس است و در اثر نگهداری در شرایط نامناسب به سرعت به اینگونه عوامل آلوده می شود، بنابراین از مصرف آنها باید خودداری کرد.
عابدی فوق تخصص گوارش و کبد بیمارستان آیت الله روحانی(ره) بابل گفت: اگر در هنگام مصرف تخمه، پسته و بادام، دست ها و لب ها رنگین شدند، این امر علامت مصرف رنگ های شیمیایی در تهیه آن ها است که باید از مصرف این گونه تنقلات خودداری شود.
به حبههای درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته میشود. این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.
مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمیدهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر میشود. در این مورد این خشکبار باید اشاره داشت که سرشار از ویتامینهای B، A، E، و املاحی مانند کلسیم، املاحی مانند کلسیم فسفر و پتاسیم است.
مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا 6 میباشد. همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیتترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بیدانه است.
مویز از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت جلوگیری میکند.
ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز ازنوع آنتوسیانین وپلی فنولیک است که دارای خواص ضد سرطان و ضد آلزایمر است. مقدار زیاد آنتو سیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کاملتر باشد.
ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارد. هر چه میزان آنتو سیانین (عامل رنگ سیاه مویز) بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر میشود.
باید یادآوری شود که ترکیبات موجود در مویز میتواند از تصلب شرایین (سفت و سخت رگها) و چسبندگی پلاکتها جلوگیری میکند. با خوردن مویز، غلظت خون کاهش مییابد رگهای خونی منبسط میشود با خوردن مویز غلظت خون کاهش مییابد. رگهای خونی منبسط میشوند و خون میتواند با سرعت بیشتر ی در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکتهای خون روی هم میشود و از لخته شدن خون پیشگیری میکند.
به طورکلی مویز درمان کننده بیماریهای قلبی و پایین آورنده فشار خون است و برای بیماران دیابتی بسیار مفید میباشد.
مویز میتواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتیهای گوارشی دارند مفید است از دیگر خواص مهم مویز میتوان به اثرات ضد درد ضد باکتری و اثرات محافظت کنندگی از کبد قلب و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
مصرف مویز همچنین از سردردهای میگرنی پیشگیری میکند و موجب کاهش شدت درد آن میشود.
مویز در گروه میوهها طبقهبندی میشود و دو قاشق غذاخوری مویز معادل ۳۰ گرم حدود ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد.
مویز منبع انرژی است و افرادی که مبتلا به یبوست هستند میتوانند در رژیم غذایی خود از مویز استفاده کنند.
مویز حاوی آنتوسیانیدها است که ارزش غذایی آن را افزایش میدهد. و رنگ تیره مویز به دلیل وجود همین آنتوسیانیدها است که ضد سرطان است و موجب کاهش کلسترول خون افراد میشود.
مویز سرشار از ویتامینهای گروه C است ولی ویتامین B خود را از دست داده است کسانی که مبتلا به سردردهای میگرنی هستند در طول روز میتوانند از میوههای خشک مانند مویز استفاده کنند که موجب کاهش دردهای میگرنی میشود. و دیابتیها در مصرف میوههای خشک مانند مویز دقت کنند به دلیل این قند این گونه میوهها زیاد است
در سال های اخیر، مویز در آجیل فروشی ها جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است و اغلب خانواده ها از آن همراه با دیگر مغزها، برای افزایش توان و انرژی به ویژه در فصول سرد سال استفاده می کنند، اما سوال اینجاست که آیا مویز را می توان جایگزین انگور کرد؟ آیا افراد دیابتی و چاق می توانند از این میوه خشک استفاده کنند؟
معمولا مویز تهیه شده از انگور قرمز مجلسی یا انگور شاهانی بهتر است.
ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز از نوع آنتوسیانین و پلی فنولیک است که دارای خواص ضدسرطان و ضدآلزایمر هستند. مقدار زیاد آنتوسیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کامل تر باشد.
ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارند. هر چه میزان آنتوسیانین (عامل رنگ بنفش یا سیاه مویز) بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می شود.
ترکیبات موجود در مویز می تواند از تصلب شرایین (سفت و سخت شدن رگ ها) و چسبندگی پلاکت های خون پیشگیری کند. با خوردن مویز، غلظت خون کاهش می یابد، رگ های خونی منبسط می شوند و خون می تواند با سرعت بیشتری در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکت های خون روی هم می شود و از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری می کند.
از سوی دیگر این میوه می تواند با تولید انرژی در روزهای سرد سال، بدن را گرم و پرانرژی کند.
مویز ضد سرطان، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده ی فشار خون است.
مویز می تواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتی های گوارشی دارند، مفید است.
از دیگر خواص مهم مویز می توان به اثرات ضد درد، ضد آلرژی، ضد باکتری و اثرات محافظت کنندگی از کبد، قلب و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
خوردن مویز در بیماران دیابتی
جالب است بدانید بیشتر قند مویز، از نوع فروکتوز است که برای جذب در بدن به انسولین نیاز ندارد، به همین دلیل مصرف کشمش و مویز به جای قند همراه چای، از قدیم به خصوص در افراد دیابتی مرسوم بوده است. در سال های اخیر نیز عنصر کروم در ترکیبات انگور و فرآورده های آن یافت شده است که موجب کاهش قند خون می شود.
البته باید گفت اگر چه انگور و فرآورده های آن حاوی فلز کروم و قند فروکتوز هستند، اما به مقدار کم یا زیاد، قندهای دی ساکارید نیز دارند که می تواند برای افراد دیابتی ایجاد مشکل کند.
لذا بیماران دیابتی برای مصرف مویز باید با پزشک خود مشورت کنند و از زیاده روی در مصرف آن جدا خودداری نمایند.
منبع:asriran.com
در این شب، خوراکی های خاصی نیز خورده می شود؛ از انار و هندوانه گرفته تا آجیل شیرین و خام. ویژگی بارز این آجیل، مخلوط بودن انواع مغزهای خام و خشکباری مانند کشمش و انجیر است و همین موضوع بر ارزش تغذیه ای آن می افزاید.
● توت خشک، منبع فروکتوز
توت خشک، توت سفیدی است که آن را خشک کرده اند. این ماده غذایی ویتامینی ندارد ولی منبع ارزشمند قند است. به طوری که سهم بیشتر قند موجود در آن فروکتوز است که برای جذب به انسولین نیاز ندارد بنابراین توت خشک برای دیابتی ها که همیشه با کمبود انسولین روبرو هستند، مناسب است.
● برگه زردآلو، منبع بتاکاروتن
برگه زردآلو از منابع بتاکاروتن محسوب می شود، ترکیبی که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و به غیرفعال شدن رادیکال های آزاد کمک می کند. نکته دیگر پتاسیم فراوانی است که در این ماده غذایی یافت می شود به طوری که با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۱۳۸۰ میلی گرم پتاسیم دریافت خواهد شد.
● پسته، منبع آهن
پسته سرشار از آهن است و با مصرف ۱۰۰ گرم از آن، ۳ میلی گرم آهن به بدن می رسد و می تواند تاحدودی کمبودهای احتمالی گیاهخواران و کسانی که به هر دلیلی منابع حیوانی آهن را مصرف نمی کنند، تامین کند. بعد از بادام، پسته بیشترین مقدار کلسیم را دارد و برای تامین این ماده معدنی به شما توصیه می کنیم مقدار مشخصی از این مغز را نیز میل کنید.
● کشمش، منبع پتاسیم
کشمش همان انگور خشک شده است که می توان آن را منبع پتاسیم دانست و با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۱۰۰۰ میلی گرم پتاسیم به بدن می رسد، بنابراین بهتر است فشارخونی ها آن را در رژیم غذایی شان بگنجانند تا به تنظیم فشارخون خود کمک کنند. فراموش نکنید قند این ماده غذایی در ۱۰۰ گرم کشمش، ۳۴ گرم گلوکز و ۳۴ گرم فروکتوز است.
● گردو، منبع مس
گردو مس زیادی دارد و مطالعه ها نشان داده اند با خوردن ۱۰۰ گرم از این مغز، بدن ۱ میلی گرم از این ماده معدنی (بیش از نیاز روزانه خانم ها) دریافت می کند. گردو سرشار از اسید فولیک است بنابراین خانم های باردار که بیش از هر گروه دیگری به این ویتامین نیاز دارند، بهتر است که آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.
● انجیر خشک، منبع آهن
انجیر خشک از چند جنبه اهمیت دارد؛ اول اینکه با خوردن ۱۰۰ گرم از آن ۵ میلی گرم آهن دریافت می شود، دوم کلسیم زیادی دارد (۲۵۰ میلی گرم در هر ۱۰۰ گرم) و سوم اینکه ۸۹۰ میلی گرم پتاسیم با مصرفش دریافت می شود، بنابراین افرادی که کم خونی دارند، احتمال بروز پوکی استخوان در آنها بالاست و از فشار خون رنج می برند، بهتر است انجیر خشک بخورند.
● بادام، منبع کلسیم
این مغز در مقایسه با بقیه مغزهای آجیل کلسیم و ویتامین E بیشتری دارد و با خوردن ۱۰۰ گرم از آن، بدن ۲۴۰ میلی گرم کلسیم و ۲۴ میلی گرم ویتامین E دریافت می کند بنابراین اگر لبنیات کمتر می خورید و به سلامت پوست و مویتان اهمیت می دهید، بهتر است بادام را در رژیم غذایی تان بگنجانید.
● فندق، منبع روی
می توان فندق را منبع مناسب روی و آهن دانست زیرا مصرف ۱۰۰ گرم از آن می تواند ۶ میلی گرم روی و ۶ میلی گرم آهن مورد نیاز بدن را تامین کند بنابراین کسانی که سیستم ایمنی بدنشان ضعیف است و به دفعات سرما می خورند و به عفونت مبتلا می شوند، بهتر است فندق را در برنامه غذایی روزانه شان داشته باشند.
منبع:asemooni.com
نخود از خانوادهی بنشنهاست و طعمی عجیب و غریب، چیزی بین خمیر و نشاسته و فندق دارد. نخود جزو بنشنهایی است که خیلی تطبیق پذیر است، و تقریبا میتوانید آنرا برای پخت غذاهای متنوع و سبکهای مختلفآشپزی استفاده کنید.
نخود در کنار طعم و مزهی منحصر بفردش، فواید بیشماری هم برای سلامتی دارد. در ادامه با تعدادی از فواید نخودآشنا خواهید شد.
نخود غنی از فیبر محلول و نامحلول است. در حالیکه فیبرهای محلول سلامت صفرا را حفظ میکنند، فیبرهای نامحلول به بهبود هضم غذا و قوام مدفوع و در نتیجه به کاهش وزن شما کمک میکنند. همچنین باعث خواهد شد تا برای مدت بیشتری احساس سیری کنید، در نتیجه کمتر خواهید خورد.
گیاهخواران بیشماری، پروتئینی که میتوانند براحتی از گوشت حیوانات مصرف کنند را از دست میدهند. برای جلوگیری از فقدان پروتئین در بدن، میتوانید وعدههای غذاییتان را با نخود و گندم کامل تامین کنید. نخود منبع خوبی برای پروتئین البته منهای چربیهای اشباع نشده است.
منگنز یک ماده معدنی کمیاب است که در بدن کمک به تولید انرژی و دفاع آنتیاکسیدانها کمک میکند. یکی دو فنجان نخود در هفته، برای اینکه در کل هفته شارژ بمانید کافیست. بهترین راه برای اینکه از آنها بعنوان میان وعده استفاده کنید، این است که نخود را با کمی نمک بپزید. سرخ کردنش هم، هرچند خوشمزه ترش خواهد کرد، اما باعث خواهد شد برخی خواصش را از دست بدهد.
نخود غنی از آهن است، و آهن هم مکملی طبیعی و با اهمیت برای خانم هایی است که پریود میشوند، به نوزادشان شیر میدهند، و یا باردار هستند. همچنین اگر برنامهی غذایی فرزندان حاوی آهن باشد نیز در رشدشان تاثیر مثبتی خواهد داشت. همچنین میتواند سوخت و ساز شما را سرعت دهد که به سالم ماندنتان کمک خواهد کرد.
فیبر محلول درون نخود کمک میکند تا قند خونتان تحت کنترل بماند. اگر به انسولین مقاومید، و یا دچار بیماری دیابتهستید، نخود برایتان مفید است چرا که به آرامی و بطور یکنواخت انرژی میسوزاند. ارزش GI بین ۲۸ تا ۳۲ نیز بدین معنیست که کربوهیدراتها به راحتی تجزیه و هضم میشوند. این نیز به کاهش وزن شما کمک میکند.
مصرف منظم نخود به کاهش LDL یا کلسترولهای بد بدن کمک میکند. کلسترول بالا میتواند مسبب سکته و حملات قلبی باشد و نخود راهی طبیعی برای کاهش کلسترولهای بد است.
همچنین نخود سرشار از فولات و منیزیم است که برای چشم و افزایش گردن خون هم مفید است.
این خاصیت نخود، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش داده، در برابر پوکی استخوان از شما محافظت کرده و حرارتهای دوران یائسگی را پایین خواهد کشید.
منبع:majalesalamat.com
شکلات تلخ به اسامی تیره یا کم شیرین نیز معروف است. مقدار ماده خشک کاکائو در آن معمولا در حد ۷۵ درصد است و در روند تولید آن شکری بسیار اندک به آن افزوده می شود؛ اگرچه کالری زیادی دارد، اما دربردارنده بیش از صد ماده شیمیایی است که اگر در حدی متعادل و دور از افراط خورده شود،
مزایای بسیار دارد:
ـ فلاوونوئید موجود در آن طراوت بخش پوست با خاصیت های آرامش بخش است.
ـ فلاوانول آن مسبب تلخی مزه اما پیشگیری کننده از فشار خون، زوال عقل و دیابت است.
ـ کاتچین، اپی کاتچین و پروسیاندین نیز خاصیت آنتی اکسیدان داشته با از بین بردن رادیکال های آزاد از احتمال ابتلا به سرطان، تصلب شرائین و بیماری های قلبی می کاهند.
ـ کربوهیدرات موجود در دانه کاکائو که در تهیه شکلات تلخ به کار می رود منبع خوبی برای تأمین مقداری نشاسته و فیبر مورد نیاز بدن است.
ـ فنیلالانین دارد که بر رفع استرس و اضطراب اثرگذاری های مناسبی دارد.
ـ آهن موجود در آن منبعی مناسب برای افراد دارای کم خونی به شمار می رود.
ـ حاوی تئوبرومین است که در داروهای ضدسرفه نیز دیده می شود.
ـ سروتونین آن در افراد مبتلا به افسردگی و سندرم پیش از قاعدگی می تواند سطح این هورمون را در مغز افزایش دهد.
ـ کافئین، در افراد متفاوت بر حسب عاداتشان اثراتی چون افزایش هوشیاری و جلوگیری از خواب دارد.
ـ چربی مفید آن سبب چاقی یا افزایش کلسترول نمی شود.
نکته: براساس تحقیقات انجام شده، شکلات تلخ پر از مقادیر زیاد پروتئین، تیامین، ویتامین های A،B۱،B۲،C،E، مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، روی و ترکیبات مفید برای بدن است که مصرف اندکی از آن در تغذیه روزانه خوب است.
افزون بر اینها شکلات تلخ پر از مقادیر زیاد پروتئین، تیامین، ویتامین های A،B۱، B۲، C، E، مواد معدنی مثل کلسیم، پتاسیم، روی و… ترکیبات مفید برای بدن است که مصرف اندکی از آن در تغذیه خوب و اثرگذار است. التهاب سلولی را کاهش می دهد، فشار خون را کم می کند، حافظه را افزایش می دهد، از سخت شدن و گرفتگی رگ ها در افراد سیگاری جلوگیری می کند، اما کودکان و زنان باردار و شیرده باید در مصرف آن احتیاط کنند و نظر پزشک خود را در این زمینه جویا شوند. در ترکیبات شکلات مقادیری اگزالات نیز هست که افراد دارای اسید اوریک بالا و مبتلا به سابقه سنگ کلیه نیز پیش از مصرف باید با پزشکان درباره مقدار مصرف آن مشورت کنند. به سبب وجود مس و منیزیم افراد مبتلا به سیروز کبدی و نیز اشخاص دارای دردهای میگرنی هم جزو کسانی قرار می گیرند که بهتر است در مصرف آن محتاط باشند.
همچنین با آن که در شکلات تلخ، مقدار عناصر آنتی اکسیدان بیشتر از شکلات های شیری است و خوردن شیر با شکلات هم به کام بسیاری از اشخاص، خوشمزه تر و لذت بخش تر به نظر می رسد، اما باید توجه داشت نتایج برخی مطالعات نشان می دهد خوردن همزمان شیر و شکلات سبب جلوگیری از فعالیت آنتی اکسیدانی دانه کاکائو خواهد شد. به نظر می رسد پروتئین موجود در مواد لبنی باعث چنین کنش های شیمیایی و در نتیجه کاهش اثرات ضداکسیدانی آن می شود.
شکلات موسوم به تلخ با غلظت های متفاوتی عرضه می شود. معمولا نوع ۷۵ درصد آن با میل افراد بیشتری سازگار است، اما برخی ها غلظت های بالاتر را بیشتر دوست دارند و از همین رو شکلات های ۹۴ تا ۹۶ درصد هم در فروشگاه ها عرضه می شود.
فقط یادتان باشد شکلات هایی با غلظت ۱۰۰ درصد هر چند کمتر پیدا می شوند، اما به سبب آن که هر قدر این درصد بالاتر باشد، مقدار کافئین آن هم بالاتر خواهد بود، احتمال تپش قلب و سردرد نیز افزایش می یابد و باید در خوردن درصدهای بالاتر احتیاط بیشتری کرد.
هنگام خرید شکلات تلخ، توجه داشته باشید به سبب گرانی کره کاکائو که جزو چربی های بد و افزایش دهنده کلسترول خون محسوب نمی شود، برخی کارخانه های سازنده آن برای تهیه شکلات های ارزان تر و حفظ سودآوری چربی های اشباع شده و شکر به محصول خود می افزایند که در این صورت از مرغوبیت شکلات کاسته شده و دیگر آن مزایای مفید را نمی توان انتظار داشت.
منبع:asemooni.com
خواص خاکشیر عبارتند از :
* خاکشیر از نظر طب قدیم ایران گرم و تر است.
* التیام دهنده زخم و جراحات است.
* جوشانده خاکشیر برای رفع اسهالهای ساده و رفع ترشحات زنانگی مفید است.
* خاکشیر ادرار آور است.
* خاکشیر تببُر است.
* برای دفع کرم مفید است.
* التهاب کلیه را برطرف میکند.
* سرخک و مخملک را دوا میکند.
* خاکشیر صدا را باز میکند.
* برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.
* از گلها و برگهای گیاه میتوان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
* سنگ کلیه را دفع میکند. برای دفع سنگ کلیه میتوان خارشتر، خاکشیر و ترنجبین را با هم مخلوط کرده وصبح ناشتا خورد.
برای برطرف کردن جوشهای صورت که بعلت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد میشود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با دو قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا بمدت دو هفته آن را میل میل کنید تا جوشها از بین برود.
توجه:
بعضی از افراد هنگامیکه خاکشیر میخورند ممکن است سردرد بگیرند اینگونه اشخاص باید خاکشیر را با کتیرا بخورند.
نحوه مصرف:
می توانید آن را بشویید . سپس به همراه کمی شکر یا نبات در یک لیوان آب سرد بریزید و بخورید.
خواص خاکشیر
نروید بر زمین هرگز گیاهی
که ننوشته ست بر برگش دوایی (نظامی)
خاکشیر یا خاکشی یا شفترک یا خاکشور یا خاکژی گیاهی است از تیره صلیبیان به ارتفاع 20 سانتیمتر الی یک متر که به طور خودرو در باغها و صحراها میروید. دارای برگهایی با بریدگی زیاد و گلهای زرد روشن از تیره شببو میباشد. از نظر تنوع دو نوع دارد؛ یکی تلخ که دانههای آن ریز و رنگهایش مایل به سرخی است و گونه دیگر شیرین که دانههای آن بزرگتر بوده و رنگش سرخ تیره میباشد. هر دو نوع گیاه یاد شده در اغلب نواحی ایران مخصوصاً دامنههای جبال البرز و در بیابانها رشد میکند.
خواص کلی و درمانی خاکشیر
1.زخمها و جراحات را التیام میبخشد.
2.در رفع اسهال روده و خونی و از بین بردن ترشحات زنانه و آب آوردن نسوج میتوان استفاده کرد.
3.دانههای خاکشیر اندکی ضدعفونی کننده، ضد کرم و تب بر هستند.
4.ملین و خنک کننده با آب سرد است.
5.بذر آن بر میزان شهوت و میل جنسی میافزاید و اشتها را باز میکند.
6.تنظیم کننده دستگاه گوارشی بوده و ابتلاء معده را به بیماریها مرتفع میسازد.
7.خوردن آن سبب نیکویی رنگ و رخسار میگردد. در این صورت خاکشیر را با دو برابر وزن آن، شکر مخلوط کنید و تا ده روز بخورید.
8.گرفتگی ادرار را برطرف میسازد و فربهکننده است.
9.دل مالش و دل ضعفه را از بین میبرد.
10.برای رفع بیماریهای نقرس، ورم گوش و دستگاه تناسلی مفید است.
11.برای اسهال ساده کودکان شیرخوار اثر دارد.
12.به عنوان خنک کننده در امراض حصبه و آبله تجویز شده است.
13.اگر با شیر تازه خورده شود، بدن را چاق میکند.
14.خاکشیر را بکوبید، شب موقع خوابیدن، کف پا تا مچ را با آن ضماد نمایید، در تسکین و بهبود فشار خون اثر دارد.
15.روی ورمهای سخت و سرطانی، پستان، چشم، نقرس و ورم گوش، ضماد نمایید.
16.از دانههای خاکشیر به عنوان پادزهر به نحو زیر میتوان استفاده کرد؛
پنج گرم دانه را شسته و با گلاب یا آب خالص آن قدر بجوشانید تا شکفته شود و بعد آن را نیمگرم به مسموم بخورانید. به این صورت، قی آورده و ایجاد تهوع مینماید و این عمل را چند مرتبه تکرار کنید تا قی بند آید.
17.بزرگسالان معمولاً دانه خاکشیر را پس از پاک کردن و شستن کامل به مقدار 10 تا 20 گرم در آب خیسانده، صبح ناشتا با آب و عسل مخلوط و برای چند روز متوالی مینوشند.
18.برای رفع اسهال ساده کودکان شیرخوار میتوان مقدار یک قاشق غذاخوری خاکشی پاک کرده را در ظرفی ریخته بر روی آتش ملایم به هم بزنند تا خاکشی بو داده شود و سپس کمی آب و عسل به آن افزوده هر نیم ساعت یک قاشق چای خوری از آن را به کودک بخورانند.
گفتنی است؛ در تدوین و نگارش مقاله حاضر، علاوه بر دانستههای شخصی از منافع موثق نیز سود جسته شده است.
فصل تابستان که میرسد بازار مصرف خاکشیر و شربت آبلیمو هم داغ میشود. خاکشیر از زمانهای گذشته کاربرد داشته است و بهترین کاربرد آن به خاطر خاصیت ضدعفونیکنندهاش میباشد و برای ناراحتیهای روده مثل اسهال یا حتی یبوست مفید است.
این گیاه را به صورت خیس کرده استفاده میکنند و در موارد جراحات و تبهای زیاد بسیار موثر است و همچنین بو داده آن اسهالهای سخت را درمان میکند. .
خاکشیر التهاب کلیه را برطرف میکند. برای از بین بردن کهیر و التهابات پوستی از خاکشیر استفاده کنید.
خاکشیر دارای تعدادی اسید چرب مانند اسید لینوئیک، اسید لینولنیک، اسید اولئیک، اسید پالمتیک و اسید استئاریک است. این گیاه التیامدهنده زخم و جراحات است و جوشانده آن برای رفع اسهالهای ساده مفید است.
خاکشیر تببر است، این گیاه همچنین ادرارآور است و التهاب کلیه را برطرف میکند. از دیگر خواص خاکشیر میتوان به درمان سرخک و مخملک اشاره کرد.
این گیاه نیز برای رفع گرفتگی صدا مفید بوده و کهیر و التهابات پوستی را از بین میبرد. از گلها و برگهای این گیاه میتوان برای رفع بیماری ناشی از کمبود ویتامین C استفاده کرد.
برای برطرف کردن جوشهای صورت که به علت خوردن چربی و شیرینی زیاد ایجاد میشود باید جوشانده یک قاشق ترنجبین را با ۲ قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط کرده و هر روز صبح ناشتا به مدت ۲ هفته میل شود تا جوشها از بین بروند.
منبع:بیتوته